Feyenoord kan mee profiteren van een transfer van Bozeník

'Sevilla wil Bozenik': heeft Feyenoord een doorverkooppercentage op de Slowaak?

27 januari om 21:44
Laatste update: 27 januari om 21:44

Robert Bozeník gaat volgens Relevo een transfer maken naar Sevilla. De Spanjaarden zouden de voormalige Feyenoord-spits graag willen overnemen van Boavista. Deze overgang zou niet alleen goed nieuws betekenen voor zijn huidige werkgever, maar ook voor de Rotterdammers zou het gunstig kunnen uitpakken. VoetbalNieuws.nl legt je uit waarom!

Bozeník kwam bij Feyenoord niet goed uit de verf, maar heeft zijn vorm hervonden bij het Portugese Boavista. De 24-jarige spits heeft zich in de kijker gespeeld van verschillende Europese clubs, waardoor de Rotterdammers wellicht toch nog een financiële opsteker zullen ontvangen, zo wist 1908.nl eerder al te melden. In 2020 nam Feyenoord Bozeník voor een bedrag van vier miljoen euro over van MSK Zilina. Echter slaagde de Slowaak er nooit in om een vaste plek in de basis te veroveren.

In de zomer van 2022 vertrok hij geruisloos naar Boavista, dat gebruik maakte van de koopoptie en hem definitief overnam voor een bedrag van 2,5 miljoen euro. In Portugal wist Bozeník zijn draai te vinden. In het huidige seizoen heeft de spits negen doelpunten op zijn naam staan en heeft hij twee assists gegeven in 21 officiële wedstrijden. Daarnaast is Bozeník een stabiele kracht in het nationale team van Slowakije, dat zich wist te kwalificeren voor het EK. 

Toch plukt ook Feyenoord de vruchten van het succes van Bozeník. De club heeft bedongen dat ze twintig procent van de winst bij doorverkoop ontvangen. Dit zou het verlies dat de club op de aanvaller heeft geleden al een stuk dragelijker maken. De Slowaakse spits kwam bij Feyenoord tot vier doelpunten in 28 officiële wedstrijden. Voor zijn nationale team heeft hij in totaal zes doelpunten gescoord in 37 wedstrijden.