Opinie

Van Basten kritisch na uitschakeling Ten Hag: 'Het niveau is niet wat je verwacht'

Van Basten kritisch na uitschakeling Ten Hag: 'Het niveau is niet wat je verwacht'

13-12-2023 07:56

Marco van Basten heeft zich kritisch uitgelaten over de uitschakeling van Manchester United in de Champions League. De ploeg van Erik ten Hag ging dinsdagavond in eigen huis onderuit tegen Bayern München en eindigde zo laatste in de groepsfase. Van Basten schrikt bij Ziggo Sport van het niveau in Manchester.

Van Basten noemt het spel van United treurig om te zien. "Het niveau is gewoon niet goed genoeg. De spelers van Bayern zijn stuk voor stuk betere spelers. Betere techniek, sneller, handiger en slimmer", begint de legendarische oud-spits. "Ook is gebleken dat FC Kopenhagen en Galatasaray te sterke ploegen zijn voor dit Manchester United. Het is natuurlijk een grote club, maar momenteel is het team gewoon zwak", klinkt het.

Het feit dat Ten Hag het moest doen met tieners als wissels, deed Van Basten doen schrikken. "Het zijn jochies van zeventien of achttien die in moeten vallen bij zo'n grote club. Dat is echt vreemd", ziet de analist, die het hoge aantal geblesseerden in de ploeg van Ten Hag geen excuus vindt. "Het niveau van de spelers is gewoon niet van het niveau wat je van United verwacht." Toch heeft Van Basten het wel te doen met Ten Hag en zijn spelers, die er volgens hem alles aan doen om een resultaat te boeken. "Je kunt die jongens in principe ook niks verwijten, want ze zijn niet beter. Ze kunnen elkaar niet helpen en je ziet weinig individuele klasse. Het is gewoon niet goed genoeg", sluit Van Basten af.