Opinie

Ochtendkranten loven PSV-bank: 'Swingende reserves stellen Bosz gerust'

Ochtendkranten loven PSV-bank: 'Swingende reserves stellen Bosz gerust'

13-12-2023 07:00 Laatste update: 07:23

Het al geplaatste PSV sloot de groepsfase van de Champions League af met een gelijkspel tegen Arsenal. In Eindhoven mocht de reservebank van de Eindhovenaren zich laten zien aan Peter Bosz. De ochtendkranten zijn eensgezind over de prestaties van de PSV-wissels.

Onder andere Yorbe Vertessen liet zich dinsdagavond eindelijk eens negentig minuten zien, waar de Belgische aanvaller goed was voor de 1-1. Daarnaast begonnen ook Armando Obispo en Mauro Junior na maandenlange afwezigheid en had Patrick van Aanholt een basisplaats op het middenveld.

'Swingende reserves'

Bij De Telegraaf gaat men in op door Bosz weggespeelde jarenlange frustratie van PSV in de Champions League en spreekt het van een prima resultaat tegen Arsenal, 'gezien de personele wisselingen die waren doorgevoerd'. De krant zag na afloop dan ook een Bosz die in zijn nopjes is met een geslaagde campagne in het miljardenbal. Verder spreekt het medium van een Johan Bakayoko die 'een geweldig visitekaartje af richting een transfer naar de Premier League na dit seizoen'.

'Wissels stellen Bosz gerust'

Dat kopt het Algemeen Dagblad na de prestatie van PSV en sprak van een 'aantrekkelijk schouwspel en een remise'. Volgens het medium was de wedstrijd een verhaal voor PSV waar 'een deel van de tweede garnituur tijdens deze momentopname stand zou houden'. Doelpuntenmaker Vertessen, die voor het eerst de negentig minuten vol mocht maken, wordt dan ook omschreven als een spelers waar de Eindhovenaren geduld mee moet hebben, 'maar dat loont op dit moment'.