Nieuws

Feyenoorders weer inzetbaar tegen Celtic: 'Ze kunnen spelen en willen dat ook'

Feyenoorders weer inzetbaar tegen Celtic: 'Ze kunnen spelen en willen dat ook'

12-12-2023 18:27 Laatste update: 18:34

Calvin Stengs en Quilindschy Hartman zouden woensdagavond eventueel weer in actie kunnen komen voor Feyenoord. Dat bevestigde Arne Slot op de persconferentie. De Rotterdammers sluiten dan hun Champions League-campagne af tegen Celtic, al weet de oefenmeester nog niet of hij dat wel met zijn sterkste elf doet.

In de thuiswedstrijd tegen FC Volendam van afgelopen donderdag ontbraken beide heren nog in de wedstrijdselectie. De laatste wedstrijd van zowel Stengs als Hartman was dus tegen PSV in De Kuip. De twee sterkhouders vlogen al mee naar Glasgow, maar zouden dus ook weer speelminuten kunnen maken.

Hartman werd in de rust tegen PSV gewisseld omdat hij naar in botsing kwam met Jordan Teze. "Er is echt goed aan het protocol gehouden", aldus Slot. "In de rust gaf hij aan dat hij een stukje vergeten was, terwijl hij topfit is. Hij was redelijk teleurgesteld toen we hem eraf haalden en dan druk ik me nog rustig uit. Inmiddels heeft hij het protocol doorlopen kan hij morgenavond (woensdag, red.) weer spelen en dat wil hij ook heel graag."

Datzelfde geldt voor Stengs. "Die kreeg in een duel met Schouten (Jerdy, red.) een paar noppen op de bovenkant van zijn voet. Daar zit dan te lang te veel vocht in en op het moment dat dat er uit is, kun je weer spelen."

Slot wilde overigens nog niet prijsgeven of hij woensdagavond wel met zijn sterkste opstelling begint. Het duel draait immers nergens meer om, omdat Feyenoord al zeker is van de derde plaats en Celtic is uitgeschakeld. "We hebben heel erg veel zin om de wedstrijd te spelen. Tegelijkertijd moet je ook het belang van aanstaande zondag en die van die woensdag daarna niet onderschatten", gaf de coach aan. "Het zijn drukke dagen in een seizoen waarin sommige spelers ook al heel veel gespeeld hebben en heel veel gereisd hebben."

Celtic – Feyenoord begint woensdagavond om 21.00 uur op Celtic Park. De wedstrijd is bij VoetbalNieuws live te volgen via Langs de Lijn. Het daarvoor bestemde liveblog komt te zijner tijd online.

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.