Ajax-verdediger krijgt er van langs van Perez: 'Even serieus dit is wandelvoetbal'

Ajax-verdediger krijgt er van langs van Perez: 'Even serieus dit is wandelvoetbal'

11 december 2023 om 09:30
Laatste update: 11 december 2023 om 21:31

Kenneth Perez was totaal niet tevreden over Ajax-verdediger Ar'jany Martha. De linkachter zat volgens de analist fout bij de tegentreffer van Camiel Neghli. Ook viel de manier van terugverdedigen de Deen op.

"Martha, even serieus", zegt Perez in het ESPN-programma Dit was het Weekend. "Een paar weken geleden liep hij echt met zijn man mee, maar dit is wandelvoetbal. Het is jouw man en hij loopt helemaal vrij." Daarmee verwijst de Deen naar het afstandschot van Neghli. Het was de enige treffer van Sparta, maar vooral de tijd en de ruimte die de aanvaller kreeg was enorm.

"In de andere wedstrijden ging hij ervoor als hij uitgekapt werd. Dit bestaat gewoon niet, dit kan echt niet", aldus een zeer verbaasde Perez. Marciano Vink die naast de Deen aan de tafel zat was een stuk minder verbaasd. "Het is een aanvaller. In de andere wedstrijden was hij dat ook al. Sontje Hansen en Elayis Tavsan lieten vorige week al zien hoe makkelijk hij uit te spelen is. In de verdediging, in de één tegen één, is hij écht niet goed."

Martha maakte zijn debuut onder trainer John van 't Schip. De aanvaller was daarvoor actief bij Jong Ajax, maar de nieuwe trainer geloofde in het experiment van de 20-jarige op de back positie. De laatste vier wedstrijden stond hij elke keer in de basis, maar tegen Sparta besloot Van 't Schip om hem toch te wisselen. Borna Sosa verving hem in de 78ste minuut. 

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.

  • Wedstrijd
  • Opstelling
  • Statistieken

WEDSTRIJD INFO


Datum
zaterdag 9 december 2023
Stadion
Johan Cruijff Arena
Aftrap
18:45
Scheidsrechter
Makkelie