FC Utrecht neemt verder afstand van degradatiezone door zege bij Go Ahead Eagles

10-12-2023 14:08

FC Utrecht heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in de Eredivisie. De Domstedelingen wonnen met 0-2 op bezoek bij Go Ahead Eagles en nemen daarmee weer wat meer afstand van de degradatiezone.

Met een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles stond er voor Utrecht op papier een lastige wedstrijd op het programma. De club uit Deventer is dit seizoen moeilijk te verslaan en stond voorafgaand aan dit duel op de zesde plaats in de Eredivisie, terwijl Utrecht met dertien punten gedeeld zestiende stond.

In de eerste helft besliste Utrecht het duel eigenlijk al. De club van trainer Ron Jans kwam na tien minuten op voorsprong via Viictor Jensen en zag even later ook nog de tweede treffer op het scorebord komen. Daar was Bart Ramselaar de maker van.

Na rust kwam Eagles wat beter in de wedstrijd en in totaal losten ze zelfs achttien schoten op het doel van Vasilis Barkas, maar tot doelpunten kwamen ze niet. Dat betekent dat Utrecht er met de drie punten vandoor kon gaan en dat ze een mooie sprong op de ranglijst maken.