Nieuws

Spits Leverkusen maakt indruk: vierde Rookie of the Month prijs op een rij

Spits Leverkusen maakt indruk: vierde Rookie of the Month prijs op een rij

08-12-2023 18:45

Victor Boniface verbaasd vriend en vijand in de Bundesliga dit seizoen. Hij viel dan ook wederom in de prijzen tijdens de maandelijkse awards van de Bundesliga. Het was zijn vierde uitverkiezing op een rij.

In de zomerse transferwindow maakte de Nigeriaanse spits de overstap van het Belgische Union Saint-Gilloise naar het Bayer Leverkusen van Xabi Alonso. De Duitse club moest iets meer dan twintig miljoen betalen, maar daar heeft de club geen spijt van gehad. Hij speelde tot nu toe in negentien wedstrijden en scoorde daarin dertien doelpunten en gaf zes assists.

Werkself is nog altijd koploper van de Bundesliga. Na dertien gespeelde wedstrijden heeft de ploeg 35 punten, drie meer dan Bayern München. In het gehele seizoen verloor de ploeg van Alonso ook nog geen wedstrijd. Slechts twee keer werd er gelijkgespeeld en beide keren was dat in de Duitse competitie. Tegen Die Recordmeister eindigde het 2-2 en tegen Borussia Dortmund speelde Bayer Leverkusen met 1-1 gelijk.

Eerder zei Simon Rolfes, directeur sport bij Bayer Leverkusen het volgende over de spits in Rheinische Post. 'Met zijn lichamelijkheid is hij een belangrijke factor in het vasthouden van de bal en het creëren van ruimte voor zijn teamgenoten.'