Acht wedstrijden in Ligue 1 zonder uitsupporters

Franse ministerie pakt supportersgeweld hard aan: acht wedstrijden zonder uitfans

8 december 2023 om 12:33

Na het dodelijke supportersgeweld in Frankrijk heeft het ministerie van Binnenlandse zaken geëist dat de uitvakken in Ligue 1 en Coupe de France leeg blijven. Tijdens acht wedstrijden in de Franse competitie zijn er geen uitsupporters welkom.

Op 2 december kwam een supporter van FC Nantes om het leven tijdens rellen voorafgaande aan het bezoek aan OGC Nice. De uitsupporter zou zijn doodgestoken, toen hooligans van de thuisploeg de supporters van de tegenstander in gevecht raakten nabij het stadion. In het huidige seizoen staat supportersgeweld centraal in Frankrijk, met het gewond raken van Lyon-trainer Fabio Grosso als ander dieptepunt.

Komend weekend zijn er geen uitsupporters welkom bij de competitiewedstrijden tussen Montpellier en Lens, Paris Saint-Germain en FC Nantes, OGC Nice en Stade Reims, Olympique Lyon en Toulouse en Lorient - Olympique Marseille. Ook tijdens de bekerwedstrijden Angoulême tegen Bordeaux, Saint-Etienne tegen Nîmes en Troyes tegen Auxerre zijn geen supporters van de bezoekende clubs welkom.