Nieuws

Wat is de hoogste klassering ooit van Aston Villa in de Premier League?

Wat is de hoogste klassering ooit van Aston Villa in de Premier League?

26-12-2023 21:45 Laatste update: 08-12-2023 19:45

Aston Villa doet het dit seizoen voortreffelijk in de Premier League. Na achttien speelrondes staat de ploeg van uit Birmingham zelfs op de derde plaats in de competitie. Wat is de hoogste klassering ooit van The Villains? VoetbalNieuws dook voor je in de geschiedenisboeken!

Unai Emery, de Spaanse manager, heeft het momenteel goed voor elkaar in Birmingham. Villa speelde vijf seizoenen geleden nog op het tweede niveau, maar is ondertussen weer een serieuze uitdager van de Engelse top. De supporters weten de weg naar het Villa Park weer massaal te vinden, mede doordat de ploeg ook Europees speelt in de Conference League.

In het huidige seizoen laten spelers als Ollie Watkins, Leon Bailey, Youri Tielemans, Douglas Luiz, Moussa Diaby en John McGinn zich nadrukkelijk gelden. De huidige derde plaats is echter geen primeur voor de club, die in 1894, 1896, 1897, 1899, 1900, 1910 en 1981 landskampioen werd. In 1982 wist het zelfs de Europa Cup I, de voorganger van de Champions League, te winnen.

Beste prestatie van Aston Villa in de Premier League ooit

Echter werd de Engelse competitie toen nog niet georganiseerd in het format zoals we de Premier League nu kennen en heette het de First Division. De Premier League werd in het seizoen 1992/1993 in het leven geroepen. Toen beleefde Villa meteen zijn hoogtijdagen. De ploeg werd tweede, achter kampioen Manchester United. Wanneer Villa dat ooit wil overtreffen, moet het dus kampioen zien te worden!