Nieuws

Boven je stand leven: dit zijn de grote verrassingen in de Europese topcompetities

Boven je stand leven: dit zijn de grote verrassingen in de Europese topcompetities

29 maart - 08:40 Laatste update: 5 april - 22:04

Na een interlandbreak van twee weken gaat in de binnen- en buitenlandse competities de bal weer rollen. Na driekwart van het seizoen zijn er de nodige verrassingen. VoetbalNieuws.nl zet op een rijtje welke clubs uitermate goed presteren in Nederland én daar omheen. 

Engeland: Aston Villa

Aston Villa is sinds vorig seizoen bezig met een opmars en de club heeft die lijn bijzonder fraai weten door te trekken. The Villains staan nu maar liefst vierde in de Premier League en zouden bij deze stand zelfs mogen opdraven voor de Champions League. Villa werd vorig seizoen al zevende, terwijl de ploeg het seizoen daarvoor slechts veertiende werd in de competitie. De Engelse club deed bovendien in korte tijd twee Nederlandse clubs pijn: AZ en Ajax werden met eenvoud aan de kant gezet. 

Duitsland: VfB Stuttgart

Uiteraard is Bayer Leverkusen dé sensatie van de Bundesliga, maar vergeleken met vorig seizoen steekt een andere club daar nog bovenuit: VfB Stuttgart is bijzonder sterk dit seizoen. De ploeg werd vorig seizoen slechts zestiende en ontliep op de valreep degradatie. Nu staat de club er anders voor: Stuttgart staat maar liefst derde. Het aanvalsduo Serhou Guirassy (22 doelpunten) en Deniz Undav (veertien doelpunten) lijkt elke wedstrijd toe te kunnen slaan. 

Spanje: Girona

Veel mensen zullen raar hebben opgekeken toen bekend werd dat Daley Blind voor Girona ging voetballen. De verdediger maakte het vorige seizoen af bij Bayern München en vertrok vervolgens naar de nummer tien van Spanje. Driekwart seizoen verder is het de omgekeerde wereld: Girona staat slechts twee punten achter FC Barcelona en doet nog volop mee om plek twaalf. 

Eerder in de competitie wist Girona zelfs met Real Madrid te strijden om de koppositie, maar inmiddels is het gat opgelopen naar tien punten. Het gaat Girona en Blind vooralsnog zeer goed voor de wind en een Champions League-plek is, mocht dit zo doorgaan, zeker haalbaar.

Nederland: Go Ahead Eagles

De club uit Deventer werd vorig seizoen elfde, maar draait tot dusver goed in het nieuwe seizoen. De Eagles doen het nog altijd goed en staan op een knappe zevende plek, waarmee Europese play-offs in het verschiet liggen. Trainer René Hake lijkt het vooralsnog op orde te hebben met de ploeg die in mei 2022 nog dertiende werd in de competitie. 

Frankrijk: Stade Brest

Stade Brest doet dit seizoen de monden openvallen in de Ligue 1 in Frankrijk. In het afgelopen seizoen werd de club slechts veertiende, nu staat de ploeg na driekwart seizoen op een tweede plek. De voormalige laagvlieger, met Marco Bizot op doel, doet volop mee om de Champions League-tickets. Bizot werd overigens vanwege zijn goede prestaties in Frankrijk opgeroepen voor het Nederlands elftal voor de oefenduels met Schotland en Duitsland. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!