Nieuws

Ivoorkust en Nigeria vechten het uit: wanneer is de finale van de Afrika Cup 2024?

Ivoorkust en Nigeria vechten het uit: wanneer is de finale van de Afrika Cup 2024?

11 februari - 19:40 Laatste update: 19:40

Na een spetterend toernooi is het tijd voor de finale van de Afrika Cup. Ivoorkust kwam een deceptie te boven en behaalde uiteindelijk toch de finale in eigen land en Nigeria schakelde Zuid-Afrika uit met strafschoppen. Wie gaat er met de beker vandoor en stoot Senegal van de troon? VoetbalNieuws.nl dient als je agenda.

De Afrika Cup of Nations 2024 is wederom een spektakel. Het was een toernooi van veel verrassingen, want veel favorieten werden al vroeg uitgeschakeld. Algerije kwam niet verder dan de groepsfase en Marokko verloor van Zuid-Afrika. Ook gaf Kaapverdië het toernooi kleur. Ivoorkust leek uitgeschakeld in de groepsfase en stuurde zelfs de bondscoach weg, maar na een wonder werd toch nog de knock-outfase behaald. Het bleek het juiste zetje, want in eigen land behaalde Ivoorkust vervolgens de finale. Daarin treft Les Éléphants Nigeria.

Finale Afrika Cup 2024

De prestigieuze finale wordt gespeeld op zondag 11 februari 2024. De wedstrijd begint om 21.00 uur Nederlandse tijd in het Alassane Ouattara Stadion in Abidjan, de economische hoofdstad van Ivoorkust.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!