Nieuws

FC Volendam zet trainer Kohler op non-actief, Dingsdag neemt honneurs waar

FC Volendam zet trainer Kohler op non-actief, Dingsdag neemt honneurs waar

05-12-2023 10:15 Laatste update: 12:10

FC Volendam heeft trainer Matthias Kohler op non-actief gesteld. De trainer liet voor de wedstrijd met PEC Zwolle al doorschemeren dat hij ook zou opstappen, maar wanneer was nog onduidelijk. De club uit het vissersdorp grijpt nu dus in en moet met een nieuwe trainer naar De Kuip afreizen.

'Indien de spelers door zouden willen, was het voor de voorzitter van de raad van commissarissen bespreekbaar dat Kohler de twee resterende wedstrijden voor de winterstop in de dug-out zou zitten', schrijft Voetbal International. 'Kohler kreeg diezelfde uitleg na de wedstrijd te horen van Veerman. Sindsdien hadden de trainer en voorzitter geen enkel contact meer. Ze hebben elkaars nummer niet eens, en deden ook geen pogingen om daaraan te komen.'

Voetbal International lukte het nog wel om een reactie te krijgen van Jaap Veerman, voorzitter van de Raad van Commissarissen bij de club. 'Dat zal een dezer dagen wel duidelijk worden', zei Veerman over wie de positie van trainer op donderdagavond invuld. Het was de bedoeling dat Kohler de training op dinsdag nog zou leiden, maar de commissarissen van Volendam vertelden hem daar dat hij ook uit zijn taken was onthevend, zo meldt VI.

Sinds het begin van het seizoen nam de 32-jarige Duitser het over van Wim Jonk. Hij stond slechts vijftien wedstrijden voor de groep voor FC Volendam ingreep. Slechts twee keer won de club uit het vissersdorp ook onder zijn leiding. Dat waren de Eredivisie wedstrijden tegen FC Utrecht en Excelsior. Via de officiële kanelen liet de club weten dat Michael Dingsdag de taken overneemt. Hij zal minimaal tot aan de winterstop de honneurs waarnemen.

Bekijk de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Kevin Hofland, Willy van de Kerkhof, een terugblik op Feyenoord - PSV, de buitenkansjes op de transfermarkt voor Ajax én de top drie grootste talenten uit de Eredivisie!