Waar wordt het Nations League-duel tussen Nederland en België uitgezonden?

Waar wordt het Nations League-duel tussen Nederland en België uitgezonden?

5 december 2023 om 15:00
Laatste update: 5 december 2023 om 15:00

De Oranje Leeuwinnen kunnen zich dinsdagavond kwalificeren voor de Olympische Spelen. Wanneer de dames van bondscoach Andries Jonker tegen België eerste worden in de Nations League-poule, grijpen ze een ticket voor het toernooi in Parijs. Waar wordt het duel uitgezonden en hoe laat begint het? VoetbalNieuws dient als je tv-gids!

Bij een zege op België is Nederland dicht bij groepswinst. Engeland, dat evenveel punten heeft, zou Oranje dan alleen nog op doelsaldo voorbij kunnen streven. Op dit moment heeft Oranje +4, Engeland +1. The Lionesses gaan op bezoek bij Schotland. Omdat die landen tijdens de Spelen samen onder de Britse vlag vallen, zouden de Schotten er belang bij kunnen hebben dat Engeland naar Parijs gaat. De Britse bondscoach mag namelijk spelers uit Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland selecteren.

Nederland - België (vrouwen) live op tv

Dat zou dus betekenen dat de Schotten moedwillig mee moeten werken aan een ruime zege van de Engelsen. Of dat ook gebeurt, moet dinsdagavond uitwijzen. Duidelijk is in ieder geval dat de Leeuwinnen eerst hun eigen wedstrijd moeten zien te winnen. Die begint om 20.45 uur in het Koning Willem II Stadion in Tilburg en wordt live uitgezonden op NPO 3.