Opinie

Sneijder zet twijfels bij CL-campagne PSV: 'Nog geen één wedstrijd overtuigd'

Sneijder zet twijfels bij CL-campagne PSV: 'Nog geen één wedstrijd overtuigd'

04-12-2023 21:15

Wesley Sneijder denkt dat PSV weinig kans maakt in de achtste finales van de Champions League. De Eindhovenaren kwalificeerden zich daar vorige week voor en hebben nog geen punt laten liggen in de Eredivisie, maar volgens de analist heeft dat vooral te maken met een enorm niveauverschil.

"Europees hebben ze nog niet echt best gevoetbald hoor. Ik heb ze allemaal gezien die wedstrijden, maar er was voor mij geen één wedstrijd dat ik dacht van; dit is het PSV van de Nederlandse competitie", aldus Sneijder aan tafel bij Veronica Offside. "Dat niveauverschil is gewoon veel te groot. Ze worden in Nederland niet echt getriggerd en dat is best wel jammer."

Afgelopen zondag won de ploeg van trainer Peter Bosz met 1-2 op bezoek bij Feyenoord, waardoor et verschil tussen beide teams momenteel tien punten is. Hirving Lozano en Noa Lang ontbraken wegens blessures. "Dan hebben ze ook nog spelers die er in een keer in moeten. Nu met Vertessen. Ja, dat zijn ook niet spelers van grote klasse", vervolgt de recordinternational van Oranje. "Ze moeten echt wel weer zorgen dat er spelers terugkomen. Noa Lang is wat aan het kwakkelen, maar die moet echt terugkomen, willen ze Europees verder komen. Ik heb daar een hard hoofd in."

Bekijk de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Kevin Hofland, Willy van de Kerkhof, een terugblik op Feyenoord - PSV, de buitenkansjes op de transfermarkt voor Ajax én de top drie grootste talenten uit de Eredivisie!