Nieuws

Feyenoord huurt mogelijk een spits in de winter: deze spelers komen in aanmerking

Feyenoord huurt mogelijk een spits in de winter: deze spelers komen in aanmerking

04-12-2023 15:50 Laatste update: 19-12-2023 10:48
1

Feyenoord overweegt om komende winter de transfermarkt op te gaan voor het huren van een nieuwe spits, zo onthulde trainer Arne Slot onlangs op de persconferentie. Het heeft alles te maken met het tijdelijke vertrek van Ayase Ueda, Alireza Jahanbakhsh en Yankuba Minteh aankomende winter. Welke spitsen zouden in aanmerking kunnen komen? VoetbalNieuws.nl zet wat opties voor je op een rij.

Het tijdelijke vertrek van Ueda, Jahanbakhsh en Minteh heeft alles te maken met de Azië- en Afrika Cup die tussen half januari en half februari worden gespeeld. Ueda kan mee met Japan, Jahanbakhsh met Iran en Minteh met Gambia.

Mogelijke spitsen door bestaande samenwerkingsverbanden

Van Feyenoord is bekend dat het nog al eens zaken doet met clubs uit de Premier League. Zo werden Reiss Nelson (Arsenal) en Minteh (Newcastle United) onlangs nog gehuurd door de Stadionclub. Dat directeur Dennis te Kloese zijn telefoon zal pakken om een belletje naar Engeland te plegen is dan ook zeker niet uitgesloten.

Michael Ndiweni (Newcastle United)

Door de tot nog toe succesvol gebleken samenwerking met Newcastle United zou Feyenoord wederom wel eens uit kunnen komen bij The Magpies. In het O21 elftal staat een spits die onlangs aan het eerste mocht ruiken in zowel de Premier League als de Champions League. Michael Ndiweni mocht invallen tegen Chelsea en zat bij Paris Saint-Germain op de bank. 

De Engelsman met Zimbadwaanse roots speelde in totaal 21 wedstrijden voor de beloften van Newcastle en maakte daarin vier goals. De Minteh-route zou ook voor hem wel eens een goede stap in zijn carrière kunnen zijn.

Khayon Edwards (Arsenal)

In de O21 van Arsenal speelt met Khayon Edwards een zeer talentvolle spits. De talentvolle 20-jarige spits heeft met Gabriel Jesus, Eddie Nketiah en de overige spelers van Arsenal die wel eens in de punt van de aanval worden geposteerd de nodige concurrentie voor zich. In de Engelse beloftencompetitie staat de teller inmiddels op vijf goals in acht wedstrijden. Kan hij net als Nelson ook bij Feyenoord verschil maken?

Spitsen uit de MLS

Een interessante optie voor Feyenoord zou ook een spits uit de MLS kunnen zijn. De Amerikaanse competitie komt op 9 december tot zijn eind en dat betekent dat spelers in ieder geval voor even geen werk hebben. In het verleden zagen we bijvoorbeeld dat Thierry Henry (Arsenal) en David Beckham (AC Milan) de tijdelijke overstap maakten vanuit respectievelijk New York Red Bulls en LA Galaxy.

Giorgos Giakoumakis (Atlanta United)

Een oude bekende van Feyenoord is Giorgos Giakoumakis. Niet zo zeer omdat hij in De Kuip heeft gespeeld, maar wel omdat hij furore maakte in de Eredivisie bij VVV-Venlo. Momenteel speelt de Griek bij Atlanta United en kan hij gaan genieten van een welverdiende vakantie, maar ook zouden Feyenoord en Giakoumakis ervoor kunnen kiezen om elkaar tijdelijk te verblijden.

Josef Martínez (Inter Miami CF)

Josef Martínez lijkt op het eerste oog misschien een te hoog gegrepen optie, maar hij speelt bij Inter Miami CF én heeft een contract dat afloopt op 31 december 2023. De Venezuelaan laat al jaren zien dat hij een goede spits voor de Amerikaanse competitie is en heeft al zeven goals in 27 wedstrijden gemaakt. Van Feyenoord is het daarnaast bekend dat het wel vaker een spits huurt van het westelijk halfrond. Lucas Pratto, die alles behalve een succes was in De Kuip, maakte al eens de overstap naar Europa.

Nederlandse bekenden

Sydney van Hooijdonk (Bologna FC)

Een van Hooijdonk in een Feyenoord-shirt zal voor velen als thuiskomen voelen. In navolging van Pierre van Hooijdonk zou zoon Sydney wel eens eenzelfde toekomst kunnen krijgen. De spits verpietert momenteel op de bank bij Bologna FC, waar hij dit seizoen in totaal 189 minuten speelde. Gaat Feyenoord pogen om Van Hooijdonk te polsen voor een tijdelijke overstap naar De Kuip?

Sam Lammers (Rangers FC)

Sam Lammers maakte afgelopen zomer de transfer van Atalanta naar Rangers FC, waar hij ook regelmatig aan spelen toekomt. De spits zit alleen wel meer op de bank dan dat hij in de basis start. In veertien officiële wedstrijden staat de teller nu op twee goals en één assist. Moet Feyenoord proberen om hem te huren van Rangers?

Geruchten

Jovan Mijatovic (Rode Ster Belgrado)

Servische media linkten deze 18-jarige spits van Rode Ster begin december aan Feyenoord. De jeugdinternational heeft al minuten in de Champions League achter de rug en zou ongeveer vijf miljoen euro moeten kosten. Naast de Rotterdammers worden ook Juventus en Zenit Sint-Petersburg met hem in verband gebracht. Een eventuele transfer zou snel kunnen worden gerealiseerd, zo klinkt het. Zou deze jonge Serviër kunnen rijpen achter Santiago Gimenez en Ayase Ueda? 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!