Wedstrijdverslag

Sterk Inter herovert koppositie na zege op Napoli, Dumfries en De Vrij vallen uit

Sterk Inter herovert koppositie na zege op Napoli, Dumfries en De Vrij vallen uit

03-12-2023 22:38 Laatste update: 22:45

Internazionale heeft de koppositie in de Serie A heroverd. De Nerazzurri wonnen met 0-3 op bezoek bij Napoli en klimmen daardoor weer over Juventus heen. Een smet op de overwinning was het uitvallen van zowel Stefan de Vrij als Denzel Dumfries.

De taak was vooraf duidelijk voor Inter, dat met beide Oranje-spelers in de basis begon. Bij een zege zou de ploeg de eerste plek weer in handen hebben. Voor De Vrij kwam de wedstrijd echter al vroeg tot een einde. De centrumverdediger leek last te hebben van zijn dijbeen en werd al na achttien minuten gewisseld voor Carlos Augusto.

Na een aantal kansen over en weer was het uiteindelijk Hakan Çalhanoglu die Inter vlak voor rust op voorsprong knalde. De Turkse middenvelder nam een afvallende bal op randje zestien in één keer op de slof en toonde zijn specialiteit maar weer eens; schoten van afstand. Napoli-doelman Alex Meret had geen antwoord op de uithaal, waardoor de Milanezen met een 1-0 voorsprong aan de thee gingen.

Napoli kwam beter uit de kleedkamer en kreeg via Khvicha Kvaratskhelia een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar Yann Sommer hield zijn doel uitstekend schoon. Aan de andere kant speelde Inter een aanval prachtig uit. Lautaro Martínez zette voor op Nicoló Barella, waarna de middenvelder door een prachtige soloactie in de zestien de bal in het net plaatste voor de 2-0.

Vlak daarna moest ook Dumfries het veld verlaten met een kwetsuur. Een tegenvaller voor de rechtsback, die verder een uitstekende wedstrijd speelde. Marcus Thuram gooide de wedstrijd in het slot door vlak voor tijd nog de 0-3 tegen de touwen te schieten. Daardoor is het gat tussen nummer één Inter en nummer twee Juventus twee punten in de Italiaanse competitie. Regerend kampioen Napoli moet met een vijfde plek de titelaspiraties even in de ijskast zetten.