Transfernieuws

Excelsior huurt 'ervaren' AZ-talent opnieuw: 'Stapje terug gedaan, geen spijt'

Excelsior huurt 'ervaren' AZ-talent opnieuw: 'Stapje terug gedaan, geen spijt'

28-06-2022 15:39

Excelsior Rotterdam heeft zich verzekerd van een extra jaar Kenzo Goudmijn in Rotterdam, zo melden de Kralingers via de officiële kanalen. De twintigjarige middenvelder wordt opnieuw gehuurd van AZ.

Het afgelopen half jaar kwam Goudmijn al op huurbasis uit voor Excelsior. Met die club wist de talentvolle voetballer uiteindelijk te promoveren naar de Eredivisie, na een knotsgekke finale tegen ADO Den Haag. "Ik heb in de winterstop bewust de keuze gemaakt om voor Excelsior te kiezen in de Keuken Kampioen Divisie", zegt Goudmijn op de clubsite. "Dat was een stapje terug, maar ik wilde veel wedstrijden spelen. Ik heb zeker geen spijt van mijn keuze voor Excelsior en daarom hoefde ik er niet lang over na te denken om terug te keren."

De promovendus wilde Goudmijn maar wat graag behouden voor de club. "Kenzo heeft ondanks dat hij nog jong is al meer dan honderd wedstrijden in het betaalde voetbal achter zijn naam staan, in de Keuken Kampioen Divisie maar ook in de Eredivisie", reageert directeur Daan Bovenberg. "Met de Eredivisie bieden wij Kenzo het podium waar hij kan groeien en daar profiteert niet alleen hij van, maar ook wij als Excelsior en AZ. Dit is dus een overeenkomst waar alle partijen beter van gaan worden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!