Nieuws

Bosz enorm trots na zege op Feyenoord: 'We hebben echt een volwassen groep'

Bosz enorm trots na zege op Feyenoord: 'We hebben echt een volwassen groep'

03-12-2023 14:50 Laatste update: 14:52

Peter Bosz is enorm trots op zijn ploeg na de 1-2 overwinning op Feyenoord. De PSV-trainer ziet dat de Eindhovenaren bezig zijn aan een geweldige reeks in de Eredivisie, wat heeft geleid tot een gat van tien punten op de achtervolgers.

Door goals van Ismael Saibari en Olivier Boscagli won PSV zondagmiddag met 1-2 van regerend landskampioen Feyenoord. Bosz is zeer content met de flow waarin PSV nu zit. "We zijn er heel tevreden mee, we hebben een ongelooflijke reeks weggezet. Ik vond het een gelijk opgaande strijd, met twee ploegen die hetzelfde plan hadden. Veel druk zetten met je 9 en je 10 en je 6 proberen vrij te spelen, dat zag je aan beide kanten", aldus de oefenmeester tegenover ESPN.

"Ik zei in de rust tegen de jongens dat deze wedstrijd op details worden beslist", vervolgt Bosz. "Wij waren de gelukkigen die eerst scoorden en direct een tweede maken. Ik weet niet zeker of deze wedstrijd een winnaar verdiende, maar wij waren daar het gelukkigst in. Vlak voor rust kan Feyenoord ook scoren. Wat ik probeer te zeggen, is dat beide ploegen de kansen hebben gehad. Er waren over en weer mogelijkheden. Ik ben heel tevreden dat wij aan het langste eind trekken."

PSV heeft nu een gat van tien punten geslagen en velen vragen zich af of de Eindhovenaren die foutloze reeks niet gewoon het hele seizoen kunnen volhouden. "We hebben echt een volwassen groep", reageert Bosz. "Daar waar we dat niet zijn, hebben we staf die ze daar op wijst. We zullen vast wel tegen puntverlies aanlopen, maar dit is wel iets heel bijzonders. We hebben er veertien gespeeld en moeten er nog twintig, nog niet eens op de helft. Laten we rustig aan doen."