Breaking news

PSV blijft ook foutloos in topper tegen Feyenoord en neemt voorschot op landstitel

PSV blijft ook foutloos in topper tegen Feyenoord en neemt voorschot op landstitel

03-12-2023 14:19 Laatste update: 14:19
4

PSV heeft een belangrijke zege geboekt op concurrent Feyenoord. In De Kuip waren de bezoekers uit Eindhoven met 1-2 te sterk voor Feyenoord, waardoor het gat tussen de twee concurrenten is vergroot naar maar liefst tien punten. De Eindhovenaren sloegen na een uur spelen in rap tempo twee keer toe, waar Feyenoord tien minuten voor tijd nog de spanning terug in de wedstrijd bracht.

In de eerste helft stonden de zogeheten 'witte wisseltje' centraal, waarna Feyenoord en PSV zonder doelpunten richting de kleedkamer gingen. Waar Jordan Teze na een flinke beuk van Quilindschy Hartman na elf minuten het veld al vroegtijdig moest verlaten, bleef de boosdoener van Feyenoord later in de rust zelf achter.

Het was even wachten tot een openingstreffer in Rotterdam-Zuid, die er na ruim een uur spelen dan eindelijk kwam. Na een puike voorzet van Johan Bakayoko opende Ismael Saibari de score in De Kuip. Nog geen twee minuten later tekende Olivier Boscagli uit een hoekschop van Joey Veerman direct voor de 0-2. Zo stond PSV na 68 minuten op een ruime voorsprong in de Eredivisie-topper.

Tien minuten voor het eindsignaal bracht Santiago Gimenez de spanning terug, toen de Mexicaan voor de aansluitingstreffer zorgde. Zo werd de Mexicaanse vlag weer tevoorschijn gehaald in De Kuip, waar Het Legioen hoopte op de gelijkmaker, waar het met zes minuten blessuretijd nog genoeg tijd voor leek te hebben. De 2-2 kwam er niet voor de Rotterdammers, die zo na veertien speelrondes tegen een achterstand van tien punten op koploper PSV aankijken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!