Nieuws

Koeman blikt vooruit op EK-loting: 'Laten we hopen op de steun zoals in 1988'

Koeman blikt vooruit op EK-loting: 'Laten we hopen op de steun zoals in 1988'

02-12-2023 18:10

Ronald Koeman hoopt komende zomer op een support in Duitsland, zoals dat tijdens het roemrijke jaar van 1988 was. De bondscoach blikte voor de ceremonie rond de loting van het EK 2024 voor op de mogelijke tegenstanders van komende zomer. Zelf heeft de bondscoach geen voorkeur in tegenstanders, waar hijzelf liever thuis had willen zitten.

"De geschiedenis leert dat Nederland het goed doet in sterke poules", stelt Jeroen Stekelenburg bij de NOS. "Denk aan 2008 met die krankzinnige poule met de WK-finalisten, Frankrijk en Italië. Toen werden ze groepswinnaar. Wat wil Koeman? Ik sprak hem net, wat hij vooral niet wil is een tegenstander waar Oranje vaak tegen heeft gespeeld. Dat zijn landen als Frankrijk en Duitsland. Koeman denkt, laat maar een andere tegenstander uit Pot 1 komen."

Zijn terugkeer op de plek waar Koeman zich als speler van Oranje tot beste van Europa kroonde, doet de bondscoach niet veel. "Het brengt niet veel terug. Je wordt er door anderen aan herinnerd", meent de trainer. "Het is wel voor de supporters vlakbij, dus laten we hopen op de steun die we ook in '88 hadden. Dat maakt het extra leuk, dat het EK zo dichtbij is."

Zaterdagavond weten we met welke landen het Nederlands Elftal moet af zien te rekenen in de groepsfase van het EK.