Nieuws

Sneijder uit zijn onvrede: 'Oneerlijk dat niet ik, maar Messi de Ballon D'or won'

Sneijder uit zijn onvrede: 'Oneerlijk dat niet ik, maar Messi de Ballon D'or won'

02-12-2023 14:19 Laatste update: 14:19

Welsey Sneijder stelt jaren na dato dat het oneerlijk was dat niet hij, maar Lionel Messi er met de Ballon D'or vandoor ging in 2010. Toch geeft de recordinternational van het Nederlands elftal aan dat hij liever collectieve prijzen pakt.

In 2010 beleefde Sneijder een fantastisch seizoen. Met Internazionale werd de Champions League gewonnen en schreef de Nederlander in Italiaanse dienst de treble op zijn naam. Met het Nederlands elftal werd de WK-finale gehaald, waarin Spanje echter te sterk bleek. Tijdens de Ballon D’or-verkiezing eindigde Sneijder echter vierde, en dat zit hem dwars. "Het was een beetje oneerlijk dat niet ik, maar Messi de Ballon D'or won", begint de voormalig middenvelder tegenover het Egyptische Alhayah TV. "Maar ik lig er niet wakker van. Het is een individuele prijs en ik win liever met het team."

Sneijder kijkt nog altijd met trots terug op dat seizoen. "Als ik moet kiezen tussen de Champions League en de Ballon D'or, dan kies ik de Champions League die ik wel won. Tegen Spanje verdiende we te winnen, maar zij waren fantastisch. Het bereiken van de finale was een prachtig moment waar ik altijd van droomde."