Nieuws

Dit is de minst gunstige poule mogelijk voor Nederland in de EK-loting

Dit is de minst gunstige poule mogelijk voor Nederland in de EK-loting

02-12-2023 12:30

Zaterdag staat in het teken van de loting voor het EK 2024 in Duitsland. Nederland, dat in pot drie ingedeeld is, kan een aantal landen van formaat treffen Op basis van de FIFA-wereldranglijst zet VoetbalNieuws de zwaarst mogelijke tegenstanders die de Oranje Leeuwen kunnen loten op een rijtje! 

Uit pot één komt Frankrijk al zwaarst mogelijke tegenstander naar boven. De tweevoudig winnaar van het Europees kampioenschap staat momenteel op plek twee in de FIFA-wereldranglijst, het hoogst genoteerde land van de UEFA en houdt het nummer drie Engeland zo achter zich. Kijken we een pot verder, dan zien we al een aantal landen van 'minder formaat'. Zo is Denemarken met plek negentien op de wereldranglijst het hoogst genoteerde land van pot twee, waar Oostenrijk met plek 24 volgt.

In de eigen pot is Nederland met plek zes op de wereldranglijst het land dat het hoogst genoteerd staat. In pot drie volgt Kroatië met een notering van plek tien, waar Schotland met plek 36 volgt. In pot vier is regerend Europees kampioen Italië op papier het beste land, waar Zwitserland met plek achttien volgt. In de pot komen er nog wel drie landen bij, die in de play-offs nog strijden om de resterende EK-tickets.

Zwaarst mogelijke EK-groep voor Nederland

Treft Nederland het vanavond niet tijdens de EK-loting kan het dus zomaar eens in een groep met Frankrijk, Denemarken en Italië komen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!