Nieuws

Cillessen geniet van progressie bij Ajax: 'Prettig voor het Nederlandse voetbal'

Cillessen geniet van progressie bij Ajax: 'Prettig voor het Nederlandse voetbal'

01-12-2023 18:47
1

Jasper Cillessen kijkt uit naar de wedstrijd tegen Ajax, zijn oude werkgever. In gesprek met ForzaNEC blikt de doelman voorruit op de ontmoeting met de Amsterdammers, die in de Eredivisie weer punten weten te pakken onder John van ’t Schip. Iets waar Cillessen van kan genieten.

Het verschil tussen NEC en Ajax bedraagt na dertien speelrondes slechts drie punten, waar Ajax wel nog een wedstrijd in te halen heeft. "Gewoon eerst drie punten pakken, daarna kunnen we pas leuk doen", stelt Cillessen. "Ze komen steeds beter terug in hun oude vorm. Tegen Vitesse en Marseille was het bij vlagen weer wat meer swingen. Langzaam begint Ajax meer hun aanvallende ding te doen", meent de doelman, die tussen 2011 en 2016 maar liefst 143 keer onder de lat van de Amsterdammers stond.

Dat Ajax steeds meer de vorm lijkt te krijgen, doet Cillessen goed. "Er komt steeds meer vertrouwen in die ploeg en dat is wel prettig voor het Nederlandse voetbal. Hopelijk kunnen ze komend weekend hun aanvallende intenties uitstellen", aldus de doelman. Zondagmiddag wacht er voor Cillessen om 14.30 in Nijmegen een weerzien met zijn oude club.