Nieuws

Gullit wijst zondebok voor Ten Hag aan bij United: 'Heeft ze wedstrijden gekost'

Gullit wijst zondebok voor Ten Hag aan bij United: 'Heeft ze wedstrijden gekost'

01-12-2023 12:53

Ruud Gullit heeft zich tijdens een interview met beIN Sports kritisch uitgelaten over de prestaties van Manchester United-doelman André Onana. De keeper ging tijdens de Champions League wedstrijd tegen Galatasaray bij twee tegendoelpunten opzichtig in de fout. De knotsgekke wedstrijd eindigde in 3-3.

Gullit vertelt dat de recente fouten van Onana verontrustend zijn en aangepakt moeten worden door manager Erik ten Hag. "Hij weet dat dit vreselijke fouten zijn, dat weet hij. Hij gaat privé met zijn doelman praten en vragen wat in hemelsnaam ben je aan het doen, wat is er aan de hand?", vraagt de voormalig middenvelder zich af.

"Misschien moet hij een beslissing nemen. Het probleem is dat je je doelman zoveel mogelijk vertrouwen wilt geven. Niet meteen na een fout eruit halen. Met doelmannen is het moeilijk. Hij zat in een moeilijke situatie. Hij heeft ze één keer gered, maar ik voel met hem mee. Ik weet dat hij een goede doelman is, maar hij heeft ze veel wedstrijden gekost", besluit Gullit.

Manchester United staat momenteel onderaan in groep A met slechts vier punten uit vijf wedstrijden. Er is nog een kans om te overwinteren in de Champions League, maar hierdoor zullen ze tegen Bayern München moeten winnen en hopen dat FC Kopenhagen en Galatasaray gelijkspelen.