Nieuws

Berghuis sneert naar Italiaanse arbiter na rode kaart: 'Misschien fan van Gattuso'

Berghuis sneert naar Italiaanse arbiter na rode kaart: 'Misschien fan van Gattuso'

30-11-2023 23:25 Laatste update: 01-12-2023 00:32
2

Steven Berghuis is op zijn zachtst gezegd niet te spreken over scheidsrechter Simone Sozza na afloop van het met 4-3 verloren duel tussen Olympique Marseille en Ajax. De middenvelder ontving een naar eigen zeggen 'discutabele' rode kaart en vond ook de penalty's niet terecht. Berghuis verwees naar de nationaliteit van de leidsman, die hetzelfde is als Marseille-trainer Gennaro Gattuso. 

Na een stevige overtreding op Joaquin Correa kreeg Berghuis na inmening van de VAR een rode kaart toebedeeld. "Ik vind het geen rode kaart om heel eerlijk te zijn", steekt Berghuis van wal voor de camera van Veronica. "Dat gevoel had ik al en ik heb het moment net teruggezien. Ik twijfel zelfs over geel, maar dat is mijn mening. Ik vind het zeer discutabel."

"Er waren nog meer discutabele beslissingen", gaat Berghuis verder. "Ik vroeg de scheidsrechter nog om uitleg, maar het antwoord moet ik je schuldig blijven. Iedereen was verbaasd. Vol ongeloof. Ik baal natuurlijk, omdat ik lekker in de wedstrijd zat en met Ajax zaten we ook nog vol in de wedstrijd. Met tien man maak je het er niet makkelijker op. Toch komen ze nog op 3-3 en dan hoop je dat ze dat over de streep trekken. Uiteindelijk wordt het 4-3 door wederom een aparte beslissing."

Berghuis krijgt de vraag welke beslissingen van Sozza naar zijn mening nog meer niet terecht waren. "Beide penalty's zijn ook discutabel. Het is een Italiaan. Misschien was hij fan van Gattuso. Dat zou je wel bijna denken."