Nieuws

Brobbey voegt iets toe aan spel tegen Marseille: 'Zie je in Nederland niet echt'

Brobbey voegt iets toe aan spel tegen Marseille: 'Zie je in Nederland niet echt'

30-11-2023 22:05

Brian Brobbey heeft indruk gemaakt in de eerste helft tussen Ajax en Olympique Marseille. De spits wist tot twee keer toe het net te vinden en speelt met ‘power’, zo zag Pierre van Hooijdonk.

Twee maal wist Brobbey een achterstand razendsnel goed te maken voor Ajax. Of de spits bedrijvig was? “Niet alleen bedrijvig, ook gewoon heel erg goed”, zo begint Van Hooijdonk in de rust bij ESPN. "Met name ook zijn diepgang, dat zie je in de Nederlandse competitie niet echt. Hij werkt met links beheerst af en heeft de controle. Hij geeft het elftal lucht, is sterk, heeft een goede aanname. Het was erg goed."

Penaltymoment van Hato

Aan de andere kant van het spectrum zat een ongelukkig actie van Jorrel Hato. De verdediger werkte Ismaila Sarr tegen de grond waardoor de Fransen een strafschop kregen. Kon hij daar wat aan doen?

"Hij doet niet veel, maar er is contact", aldus Kees Kwakman, die wordt tegengesproken door Kenneth Perez. "Ik vind eerder dat hij (Sarr, red.) zijn been tegen die van Hato zet. Waar moet hij zijn been dan neerzetten? Hij mag toch wel enigzins proberen in de weg te lopen?"