Interview

Van der Kerkhof ziet 'luxeprobleem' op PSV-flanken: 'Hij is dé onbetwiste speler'

Van der Kerkhof ziet 'luxeprobleem' op PSV-flanken: 'Hij is dé onbetwiste speler'

27-11-2023 17:53

Willy van der Kerhof denkt dat PSV in de winterstop eens gaat kijken voor een speler die kan concurreren met André Ramalho. De geboren Helmonder vindt daarnaast de keuze voor de buitenspelers ook een lastige, zo vertelt hij aan VoetbalNieuws.nl in een nieuwe aflevering van TITELSTRIJD.

Twijfel over Ramalho blijft bestaan

Ramalho, die mindere met uitstekende wedstrijden afwisselt, wordt nogal eens betwist bij PSV. De namen van Miles Robinson en Chris Richards worden al in de wandelgangen genoemd. Dat er naar andere spelers gekeken wordt snapt Van der Kerkhof wel.

"Ramalho is geen verkeerde, maar ook niet echt de topper die we bij deze club kunnen gebruiken", aldus de voormalig middenvelder, die met name naar de Europese potjes kijkt. "Zeker Europees gezien. Op Nederlands niveau kan hij goed mee, maar Europees is dat toch echt een ander verhaal. Dus ik denk dat daar nog wel eens naar gekeken wordt naar wat daar mogelijk is."

Luxe op de flanken

Met een van een hamstringblessure teruggekeerde Noa Lang heeft Peter Bosz weer heel wat keus op de aanvallende flanken. Van der Kerkhof zou niet graag in de schoenen van de oefenmeester staan.

"Dat is dat een luxeprobleem voor Bosz. Het is kijken hoe hij dat gaat doen. Daar wens ik hem veel succes bij, haha", aldus Van der Kerkhof, die Lang wel altijd in de basis zou zetten. "Lang is voor mij de onbetwiste speler. Daarnaast denk ik dat Bosz kijkt naar Bakayoko, een jonge speler die om-en-om kan spelen. Maar ik weet niet hoe je die keuze moet gaan maken. Laat Bosz daar maar lekker over nadenken", besluit hij.