Nieuws

Wanneer is PSV helemaal zeker van overwintering in de Champions League?

Wanneer is PSV helemaal zeker van overwintering in de Champions League?

29-11-2023 21:00 Laatste update: 21:03

PSV heeft woensdagavond het onmogelijke gepresteerd in Sevilla. De Eindhovenaren wonnen met 2-3 en kunnen overwintering in de Champions League nu echt ruiken. Wat moet er nog gebeuren voordat er echt feestgevierd kan worden? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rij. 

PSV wint van Sevilla

PSV staat er meer dan goed voor. Met de overwinning op Sevilla heeft PSV nu acht punten. De Spanjaarden blijven staan op twee punten. Daarmee is PSV in ieder geval geplaats voor de Europa League. Echter is de ploeg wel afhankelijk van het resultaat op het andere veld in groep B.

Arsenal wint van Lens
Mocht Arsenal thuis winnen van Lens dan wordt er in Eindhoven feestgevierd. Plaatsing voor de volgende ronde is dan zeker. PSV heeft het onderlinge resultaat tegen de Fransen in handen en bij verlies van Lens wordt het gat tussen de twee, drie punten. Het onderlinge resultaat zal er dan voor zorgen dat PSV doorgaat en dus maakt de laatste groepswedstrijd tegen Arsenal dan niet meer uit.

Arsenal en Lens spelen gelijk
Als de twee de punten delen in Engeland komt Lens op zes punten. PSV zal de Franse club dan onder zich houden op de ranglijst, maar mogelijk is er dan wel een resultaat tegen Arsenal nodig in de laatste groepswedstrijd. Wel hebben de Eindhovenaren dan nog altijd kans groepswinnaar te worden van groep B. Arsenal zal bij een gelijkspel naar tien punten gaan en bij een overwinning van PSV wordt het gat met The Gunners dan twee punten.

Lens wint van Arsenal
Het slechtst mogelijke resultaat voor PSV is als Lens weet te stunten in het Emirates Stadium. Beide ploegen komen dan op acht punten in de poule. Lens speelt de laatste groepswedstrijd thuis tegen het dan uitgeschakelde Sevilla, wat de uitgangspositie voor een nieuwe overwinning van Lens goed maakt. Bij een overwinning van de Franse ploeg moet PSV ten minste het resultaat van Lens in de laatste groepswedstrijd kopiëren. Lukt dat niet, dan dalen de mannen van Peter Bosz af naar de Europa League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!