Nieuws

Hilgers moet meerdere wedstrijden toekijken: FC Twente accepteert voorstel KNVB

Hilgers moet meerdere wedstrijden toekijken: FC Twente accepteert voorstel KNVB

27-11-2023 12:40 Laatste update: 12:40
1

Mees Hilgers moet twee wedstrijden missen door zijn rode kaart tegen PSV. FC Twente accepteerde het schikkingsvoorstel van de KNVB. Daardoor mist de verdediger de wedstrijden tegen Go Ahead Eagles en Excelsior.

Hilgers ontving de rode kaart na een smerige tackel op PSV-buitenspeler Hirving Lozano. Scheidsrechter Allard Lindhout werd door de VAR naar het scherm geroepen en stuurde hem van het veld af. De KNVB kwam met een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing waarvan één wedstrijd voorwaardelijk, dat voorstel werd geaccepteert door de club uit Enschede.

PSV beleefde een simpele avond in de Grolsch Veste en won uiteindelijk met 0-3. Joey Veerman, Johan Bakayoko en een eigen doelpunt van Robin Pröpper zorgde ervoor dat PSV nog altijd perfect is in de Eredivisie. De ploeg van Peter Bosz speelde dertien wedstrijden en won ze allemaal.

Saillant detail over de schorsing van Hilgers is dat hij weer beschikbaar is voor de KNVB Beker wedstrijd van FC Twente. Die werkt de ploeg van Joseph Oosting ook af tegen PSV. Belgische verdediger Alec Van Hoorenbeek verving Hilgers na zijn rode kaart achterin het centrum van de Tukkers

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!