Opinie

Dringende transfertip voor PSV: 'Ze missen een stand-in op het middenveld'

Dringende transfertip voor PSV: 'Ze missen een stand-in op het middenveld'

27-11-2023 07:13

Kenneth Pérez stelt dat PSV komende winter de transfermarkt op moet voor een extra middenvelder. De analist ziet dat de Eindhovenaren een stand-in missen voor Jerdy Schouten en Joey Veerman, zo geeft de oud-middenvelder aan bij ESPN.

Op het PSV-middenveld hebben Schouten en Veerman de touwtjes goed in handen. Mocht één van de twee spelers wegvallen, dan voorziet problemen voor de ploeg van Peter Bosz. "Ik vind dat ze een stand-in missen voor Schouten en Veerman", begint de Deen. "Schouten en Veerman zijn niet onvervangbaar. Maar PSV heeft gewoon niemand die op die twee lijkt." Mogelijke vervangers ziet Pérez in Olivier Boscagli, Ismael Saibari en Malik Tillman. "Maar PSV heeft succes gehad met types als Schouten en Veerman. Ze hoeven niet exact hetzelfde type te halen, maar het moet wel iemand zijn die denkt aan de restverdediging en mee kan doen in de opbouw", vervolgt Pérez.

Het middenveld draait bij PSV, dat na dertien wedstrijden nog altijd ongeslagen is in de Eredivisie, goed. Veerman staat met zeven assists bovenaan in de ranglijst voor assists, waar Schouten zich terug in de kijker van het Nederlands Elftal wist te spelen.