Nieuws

Kieft ziet duidelijk verschil tussen Stengs en Boadu: 'Niemand praat nog over hem'

Kieft ziet duidelijk verschil tussen Stengs en Boadu: 'Niemand praat nog over hem'

25-11-2023 11:36 Laatste update: 11:37

Wim Kieft ziet een groot verschil in de ontwikkeling van Calvin Stengs (24) en Myron Boadu (22). Waar de ene aanvaller zich weer in beeld bij het Nederlands Elftal heeft geschoten, is het andere ooit zo veelbelovende AZ-talent compleet uitbeeld geraakt. In zijn colum bij De Telegraaf spreekt Kieft van uiteenlopende keuzes tussen de oud-ploegggenoten van elkaar.

Stengs wist zichzelf na een succesvol avontuur bij Royal Antwerp te belonen met een transfer naar Feyenoord. Bij de Rotterdamse club wist hij zichzelf weer in de kijker te spelen bij bondscoach Ronald Koeman. De spelmaker van Feyenoord maakte in de EK-kwalificatie wedstrijd tegen Gibraltar een hattrick en kon op veel positieve reacties rekenen. 'De opgewonden reacties vallen best te plaatsen omdat het bijzonder is om driemaal te scoren voor Oranje. Blijf wel in ogenschouw nemen dat Gibraltar van het niveau DOVO is, tegenstanders waar je voor het seizoen tegen oefent', schrijft Kieft.

De voormalig Oranje-international ziet een duidelijk verschil ten opzichte van Boadu, die nog steeds niet kan overtuigen bij AS Monaco. 'In Nederland draaiden Stengs en Boadu moeiteloos mee in de top van de Eredivisie, maar Ligue 1 blijkt dan toch echt van een hoger niveau. Boadu werd geacht de nieuwe spits van Oranje te worden, maar we zijn inmiddels vier jaar verder en niemand praat nog over hem', besluit Kieft.

Stengs kwam dit seizoen in de Eredivisie twaalf keer in actie voor de Rotterdammers, hierin wist drie keer het net te vinden en leverde hij zes assists. Boadu kwam dit seizoen in Ligue 1 tot slechts 57 minuten aan speeltijd in zeven wedstrijden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!