Nieuws

Waarom is de F-side leeg in de Johan Cruijff ArenA tijdens Ajax - Vitesse?

Waarom is de F-side leeg in de Johan Cruijff ArenA tijdens Ajax - Vitesse?

24-11-2023 10:20 Laatste update: 25-11-2023 21:23

Zaterdagavond neemt Ajax het in eigen huis op tegen hekkensluiter Vitesse. De Amsterdammers kunnen vaak rekenen op een vol stadion, maar tegen de Arnhemmers zal dat niet het geval zijn. Voetbalnieuws legt je uit waarom de F-side leeg zal blijven.

In de jacht op punten en het inzetten op de weg omhoog treft Ajax zaterdagavond Vitesse. Beide ploegen beleven niet het seizoen waar vooraf op werd gehoopt en in Amsterdam heeft men al wat smetjes te verwerken gehad. Tegen Vitesse zal de F-side leeg blijven en de reden daarvoor was de wedstrijd tegen Feyenoord.

Waarom blijft de F-side leeg? 

Tegen Feyenoord werd de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA na 52 minuten definitief gestaakt. De bezoekende Rotterdammers stonden met 0-3 voor en de harde kern was dusdanig ontevreden dat zij besloten vuurwerk op het veld te gooien. Mede door de definitieve staking en de ontstane ongeregeldheden heeft de aanklager betaald voetbal Ajax een straf opgelegd waarbij de vakken 125 tot en met 129 (F-side) leeg moeten blijven tegen Vitesse. Ook hebben de Amsterdammers een boete van 25.000 euro ontvangen. Die zal volgens Ajax verhaald worden op de relschoppers.