Nieuws

Wanneer opent en sluit de winterse transfermarkt in Italië?

Wanneer opent en sluit de winterse transfermarkt in Italië?

19-11-2023 16:00 Laatste update: 16:00

Professionele voetbalclubs hebben in het seizoen twee momenten om nieuwe spelers te kopen of hun huidige te verkopen; in de zomer en in de winter. Dat geldt ook in Italië. De zomerse transferwindow is al een tijd voorbij, maar de winterse komt er uiteraard nog aan. Wanneer opent en sluit de winterse transfermarkt? VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

De meeste en de grootste transfers vinden meestal in de zomer plaats, voor het begin van het seizoen. Dan proberen clubs hun selecties rond te krijgen en spelers in te passen voor een bepaalde speelstijl. Over het algemeen worden er in de winter slechts spelers gekocht wanneer een ploeg er slecht voor staat en betere spelers wil, er blessuregevallen zijn of wanneer spelers voor miljoenen worden weggekocht.

Wanneer opent en sluit de winterse transferwindow in Italië?

In Italië kan dat de winter dit seizoen van 2 januari 2024 tot en met 1 februari 2024. De laatste transfers moeten dus vóór 23.59.59 uur binnen zijn. Zo niet, dan gaat een transfer simpelweg niet door. De Deadline Day van de transferperiodes, deze keer dus op 1 februari, staat altijd te boek als een hectische dag vol geruchten en nieuwtjes. Uiteraard zal VoetbalNieuws je dan ook van alles op de hoogte houden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!