Nieuws

Tsjechische bondscoach stapt op ondanks kwalificatie: 'Voor de wedstrijd beslist'

Tsjechische bondscoach stapt op ondanks kwalificatie: 'Voor de wedstrijd beslist'

21-11-2023 09:45

De Tsjechische bondscoach Jaroslav Silhavy is opgestapt. Daarmee komt er een nieuw hoofdstuk in de soap rondom het elftal. Eerder werden drie internationals uit de selectie gezet na een bezoek aan een nachtclub.

Door de aanhoudende kritiek op de 62-jarige besloot hij zijn spullen te pakken. "Ook al zijn we nu gelukkig, we hadden voor de wedstrijd al beslist dat we niet zouden doorgaan", zei Silhavy direct na het duel met Moldavië.

Tsjechië behaalde het EK door met 3-0 te winnen van de Moldaviërs. Het is de achtste keer op een rij dat het land zich kwalificeert. Bij het vorige EK behaalden de Tsjechen de kwartfinale. Toen werd het Nederlands elftal met 2-0 verslagen in de achtste finale.

Eerder was er dus al andere opschudding rondom het elftal. Vaste waardes Vladimir Coufal, Jakub Brabec en Jan Kuchta werden 48 uur voor de wedstrijd gespot in een discotheek. Alle drie de spelers werden uit de selectie gezet. Silhavy heeft in het midden gelaten of dat incident de druppel is geweest.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!