Nieuws

Drama rondom Zaïre-Emery wordt nog groter: toptalent mist rest van het jaar

Drama rondom Zaïre-Emery wordt nog groter: toptalent mist rest van het jaar

21 november - 06:30 Laatste update: 06:30

Warren Zaïre-Emery is voor de rest van het kalenderjaar uitgeschakeld met een blessure. Het toptalent moest geblesseerd het veld verlaten tijdens zijn debuut. Frankrijk won de wedstrijd met 14-0.

Na twintig minuten was het gedaan voor Zaïre-Emery. Na een smerige tackle van Gibraltar verdediger Ethan James Santos op zijn enkel strompelde het toptalent van het veld af. Uit verder onderzoek is nu gebleken dat hij enkele weken moet missen. "Het is een blessure die minimaal een paar weken nodig heeft om te herstellen", zei bondscoach Didier Deschamps in het Franse programma Téléfoot.

Het Franse toptalent mist naast vijf competitieduels van de Franse koploper ook de Champions League-wedstrijden tegen Newcastle United en Borussia Dortmund. Hij kwam dit seizoen vijftien keer in actie voor PSG en tekende voor twee treffers en vijf assists.

Voor het zeventienjarige toptalent was het zijn debuut bij de selectie van het Franse elftal. De wedstrijd tussen Frankrijk en Gibraltar zou zeer speciaal worden ook om andere redenen. De Franse ploeg won met 14-0 van de opponent van Nederland. Zelf gaat Les Bleus het in de laatste EK kwalificatie wedstrijd op bezoek bij Griekenland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!