Nieuws

Turks international over warme band met AZ en PSV:  'Zat met Hartman in de klas'

Turks international over warme band met AZ en PSV: 'Zat met Hartman in de klas'

20-11-2023 18:29 Laatste update: 19:25

Tiago Çukur speelde in de jeugd van zowel AZ als Feyenoord en spreekt nog altijd met onder andere Orkün Kökcü en Quilindschy Hartman. De aanvaller vertelt in gesprek met hoofdredacteur Dennie van Laar van VoetbalPrimeur dat de interesse in hem altijd groot is geweest en waarom hij al op jonge leeftijd besloot te vertrekken uit Nederland.

Cukur werd geboren in Amsterdam, maar doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van Feyenoord en later AZ. In gesprek met VP vertelt de aanvaller dat hij nog enkele spelers vaak spreekt en bij welke clubs in Nederland hij nog eens wil spelen. "Quilindschy Hartman spreek ik nog veel ja. Ik heb ook bij hem in de klas gezeten. We hebben lang samengespeeld. Een hele leuke en lieve jongen. Ook jongens als Melayro Bogarde en Denso Kasius zaten in mijn team. De Kuip is natuurlijk een prachtig stadion, maar het is niet zo dat ik alleen maar voor Feyenoord zou willen spelen. PSV is bijvoorbeeld ook heel mooi, ik ben daar ook vaak geweest. Jürgen Locadia is familie van mij en die speelde daar natuurlijk vaak."

Cukur zat bij de onder negentien van AZ toen hij besloot om naar Watford te vertrekken. "Ik ben ook met AS Roma en Hellas Verona in gesprek geweest. Heel veel clubs uit Italië eigenlijk, Sampdoria bijvoorbeeld. Ook bij Eintracht Frankfurt zijn we nog op gesprek geweest. Internazionale kwam zelfs nog, maar die waren wat oppervlakkig. Uiteindelijk hoorde ik van de Engelse interesse en toen koos ik toch voor Watford. Ik denk dat iedereen droomt van Premier League-voetbal." Minuten in het eerste van Watford kwamen er uiteindelijk niet aangezien Fenerbahce hem besloot over te nemen.