Nieuws

Sturing keert weer terug bij Vitesse: interim-hoofdtrainer tot winterstop

Sturing keert weer terug bij Vitesse: interim-hoofdtrainer tot winterstop

20-11-2023 14:15 Laatste update: 14:15

Edward Sturing is de opvolger van Phillip Cocu. Het is de zevende keer dat hij Vitesse uit de brand helpt. Sturing zal minimaal tot de winterstop met de scepter zwaaien in Arnhem.

Al eerder stond Sturing in 1999, 2001, 2003, 2018, 2019 en 2020 (door corona bij toenmalig trainer Thomas Letsch en zijn staf) als interim-trainer voor de groep. Daarnaast was hij tussen 2003 en 2006 hoofdtrainer bij Vitesse. 

De zestigjarige trainer neemt ook twee nieuwe assistenten mee. Oud-spelers Tim Cornelisse en Nicky Hofs nemen de rollen over van Chris van der Weerden en Theo Janssen. Zij behoorden tot de staf van Cocu. Hij stapte na één seizoen hoofdtrainerschap op na een nederlaag tegen Heerenveen.

Vitesse staat laatste in de Eredivisie en won van de twaalf gespeelde wedstrijden slechts twee keer. Naast de problemen op het veld zijn er rondom de club ook veel problemen. Zo blijft de overname van de club maar afgekeurd worden. Naast degradatie dreigt dus ook misschien een faillissement.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!