Nieuws

FC Barcelona bevestigt horrorblessure Gavi: middenvelder moet onder het mes

FC Barcelona bevestigt horrorblessure Gavi: middenvelder moet onder het mes

20-11-2023 12:40 Laatste update: 12:40

FC Barcelona heeft de horrorblessure van Gavi bevestigt. De international van Spanje kampt met een volledig afgescheurde kruisband bij zijn rechterknie, waar de middenvelder ook schade aan de meniscus heeft opgelopen.

Zondagavond sloeg het noodlot voor Gavi toe, toen de negentienjarige international tegen Georgië (3-1) in tranen het veld na 28 minuten moest verlaten. Al snel werd er gevreesd voor een langdurige blessure en het mislopen van het EK van komende zomer in Duitsland. Gavi zal binnenkort onder het mes moeten, waarna Barça met een nieuwe blessure-update van de middenvelder zal komen.

Hoe lang Gavi buitenspel staat, is niet bekend. In Spanje gaan de geluiden dat Barça de aan Girona verhuurde Pablo Torre mogelijk terug gaat halen als mogelijke vervanger van Gavi. De tiener kwam al 27 keer in actie voor Spanje, waarin hij goed was voor vijf doelpunten. Normaal gesproken zou het EK van 2024 zijn tweede grote toernooi met Spanje worden, waar Gavi een jaar geleden nog actief was op het WK in Qatar.