Nieuws

Oud-trainer is overtuigd van Dallinga: Op termijn de spits van Feyenoord

Oud-trainer is overtuigd van Dallinga: "Op termijn de spits van Feyenoord"

20-11-2023 07:10

Marinus Dijkhuizen is er heilig van overtuigd dat Thijs Dallinga toe is aan de volgende stap in zijn carrière. De spits van Toulouse FC zat deze interlandperiode voor het eerst bij de Oranje-selectie. 

Dijkhuizen was twee seizoenen geleden nog de trainer van Dallinga, bij Excelsior. Onder zijn hoede scoorde de 23-jarige spits 32 goals in de Keuken Kampioen Divisie. "Hij is goed en gaat nog veel beter worden. Een echte winnaar, zijn mentaliteit is geweldig. Goed lichaam, vrij allround", geeft Dijkhuizen aan bij Studio Voetbal
 
Dallinga moet volgende zomer verder kijken dan Frankrijk, denkt de trainer van Excelsior. "Toulouse staat geloof ik veertiende. Hij moet eigenlijk volgend jaar een transfer maken naar een hogere club, waar hij meer kansen krijgt en nog meer kan scoren. In de Europa League heeft Dallinga er drie inliggen na vier wedstrijden. "Waar zijn plafond ligt? Dat is moeilijk in te schatten, maar ik denk dat dit op termijn en spits van Feyenoord kan worden. Binnen een paar jaar." 
 
"Ik hoorde Koeman van de week zeggen dat hij best positief was", vervolgt de oefenmeester. "Daar kan ik me iets bij voorstellen. Als je toekomst in hem ziet, die conclusie heeft hij misschien getrokken, dan zou je zeggen: geef hem tegen Gibraltar in ieder geval speeltijd om het te laten zien." Dinsdag speelt Oranje om 20.45 uur in Portugal tegen Gibraltar. 

  • Wedstrijd
  • Opstelling
  • Statistieken

WEDSTRIJD INFO


Datum
zaterdag 18 november 2023
Stadion
Johan Cruijff Arena
Aftrap
20:45
Scheidsrechter
Di Bello