Nieuws

Kieft: 'Brian Brobbey is een completere spits dan Giménez en Pavlidis'

Kieft: 'Brian Brobbey is een completere spits dan Giménez en Pavlidis'

18-11-2023 12:40 Laatste update: 12:43
2

Wim Kieft vindt dat Ronald Koeman zijn kritische uitlatingen in de media achterwege had moeten houden, zo schrijft hij in zijn column op De Telegraaf. Ook geeft de voormalig international aan dat hij Brobbey een completere spits vindt dan Vangelis Pavlidis en Santiago Giménez.

Bondscoach Koeman was onlangs te gast bij Rondo en heeft zich kritisch uitgelaten over de afwerkkwaliteiten van Ajax-spits Brobbey. Volgens Kieft was dat niet handig om te doen. 'Als bondscoach had Koeman nooit mogen meegaan met Van Bastens aanmerkingen dat de aanname van Brobbey en zijn afronding niet deugen. Alsof Wout Weghorst en Luuk de Jong de bal wel aan een touwtje hebben', schrijft Kieft.

Verder in de column wordt duidelijk dat Kieft vindt dat hij achter Memphis Depay een reserverol voor Brobbey ziet weggelegd. 'Achter Depay zie ik Brobbey als de toekomstige spits van Nederland. Voor hem is scoren vertrouwen en als dat komt, dan hoor je niemand meer over zijn balaanname.'

Tot slot gaat de voormalig Ajacied in op de spitspositie in de Eredivisie. 'In Nederland wordt overspannen gedaan over Santiago Giménez en Vangelis Pavlidis, maar ik vind Brobbey completer, sneller en met een hogere handelingssnelheid. Eens komen die doelpunten. Als het vertrouwen daar is...', besluit de analist.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!