Breaking news

Bellingham doet het: Real-ster volgt Gavi op als winnaar Golden Boy Award

Bellingham doet het: Real-ster volgt Gavi op als winnaar Golden Boy Award

17-11-2023 16:08 Laatste update: 16:59

Jude Bellingham heeft de Golden Boy Award gewonnen. De trofee voor beste speler onder 21 jaar werd vrijdagmiddag uitgereikt door de Italiaanse sportkrant Tuttosport. De Engelsman van Real Madrid is daarmee de opvolger van Gavi, die de prijs vorig jaar in de wacht sleepte.

De nog altijd pas 20-jarige Bellingham geldt momenteel als een van de grootste talenten, maar ook als een van de beste ter wereld. Afgelopen zomer maakte hij voor maar liefst 103 miljoen euro de overstap van Borussia Dortmund naar Real Madrid, wat hem vooralsnog geen windeieren heeft gelegd. In veertien officiële wedstrijden scoorde de spelmaker dertien goals en stond hij drie keer paraat met een assist.

Zodoende zal men in Santiago Bernabeú zeker niet ontevreden zijn met de prestaties van Bellingham, wat nu dus ook wordt onderstreept met een prestigieuze individuele award. Hoewel de Engels international de trofee officieel pas op 4 december in handen kan nemen, werd vrijdag al de winnaar bekendgemaakt.

Bellingham, die op zijn jonge leeftijd al 27 keer uitkwam voor zijn land, komt zodoende in een illuster rijtje terecht. In het verleden wonnen onder meer Gavi, Pedri, Erling Haaland, Kylian Mbappé, Paul Pogba, Lionel Messi, Matthijs de Ligt en Rafael van der Vaart de prijs. Lamine Yamal van FC Barcelona kreeg overigens The Youngest Award toebedeeld. De Colombiaanse Linda Caicedo won de Golden Girl Award.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!