Nieuws

Getergde Messi niet gediend van 'respectloze' jonge spelers van Uruguay

Getergde Messi niet gediend van 'respectloze' jonge spelers van Uruguay

17-11-2023 10:55

Lionel Messi is woest op zijn jonge tegenstanders van Uruguay. De wereldkampioen verloor in eigen land met 0-2, waar de gemoederen tussen de spelers van Argentinië en Uruguay flink opliepen. Na afloop van de wedstrijd krijg vooral Manuel Ugarte het zwaar te verduren.

Tijdens de wedstrijd waren er meerdere opstootjes, waaronder die tussen Ugarte en Rodrigo de Paul. Op beelden is te zien hoe Ugarte obscure gebaren maakt naar de 'lijfwacht' van Messi. De Paul was hier niet van gediend en liet dat merken. Na afloop van de wedstrijd in de kwalificatie voor het WK van 2026 sprak Messi zich in gesprek met Telemundo Sport uit over zijn tegenstander. "Ik zeg liever niet wat ik nu denk. De jongere spelers moeten de ouderen leren respecteren", meent Messi. "Deze wedstrijden zijn altijd intens, maar respectvol. Dat moeten ze leren."

Messi liet zich tijdens het verhitte duel ook van een duidelijk mindere kant zien, toe de aanvaller in een opstootje zijn tegenstander een beuk verkocht en bij zijn keel leek te grijpen. Dankzij doelpunten van Ronald Araújo en Darwin Núñez was Uruguay met 0-2 te sterk in La Bombonera.