Nieuws

Osimhen was heel dichtbij transfer naar Saudi-Arabië: 'Zoveel geld liet me denken'

Osimhen was heel dichtbij transfer naar Saudi-Arabië: 'Zoveel geld liet me denken'

13-11-2023 15:00

Victor Osimhen was tijdens de zomerse transferwindow heel dicht bij een transfer naar Al Hilal. Toch besloot hij op het laatste moment niet door te gaan. Hij wilde te graag nog bij Napoli blijven.

"In augustus was het voor mij een enorme beslissing", zei de spits in de The Obi One Podcast die gemaakt word door oud-voetballer John Obi Mikel. "Hoe meer ik nee zei tegen deze mensen, hoe meer ze hun aanbod verhoogden. Het was letterlijk ongelogelijk. Ze gaven nooit op tot het einde van hun transferperiode."

Hoewel zijn keuze vaststond werd het geld wel steeds aantrekkelijker voor Osimhen. "Ik had er in eerste instantie nooit aan gedacht om in de zomer te vertrekken. Maar toen dit enorme aanbod kwam van de Saoedische club Al-Hilal was het verleidelijk. Het was echt heel veel geld. Ik had drie ontmoetingen gehad en besloot om blijven bij het team."

Het doelpunten scoren is de Nigeriaan ook nog niet verleerd. Hij startte slechts acht wedstrijden in de Serie A, maar scoorde wel zes keer. Zijn goals heeft hij vooral te danken aan de lessen die hij trok uit het spel van zijn grote voorbeeld Didier Drogba. "Ik dacht dat als ik deze kwaliteit had en één of twee dingen aan mijn spel kon toevoegen, dat ik net als Drogba als winnaar uit de bus zou komen. Zijn oog voor het doel en killersinstinct in het strafschopgebied is ongelooflijk. Er zijn nog steeds enkele gebieden die ik in deze situatie mis. Ik ben nog aan het leren. Geloof me, ik kijk nog steeds veel Drogba-compilaties."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!