Nieuws

Ten Hag over terugkeer Onana: 'Als Pasveer dit doorzet, blijft hij nummer één'

Ten Hag over terugkeer Onana: 'Als Pasveer dit doorzet, blijft hij nummer één'

31-10-2021 10:00

Remko Pasveer blijft ondanks de terugkeer van Andre Onana de eerste doelman van Ajax. Dat heeft trainer Erik ten Hag laten weten op de persconferentie, na het teleurstellende 0-0 gelijkspel tegen Heracles Almelo.

"Hij keepte uitstekend en hij is op dit moment onze nummer één", zegt Ten Hag over Pasveer. "Andre sluit ook weer aan. Ik vind dat Ajax een goed keepersteam nodig heeft en op het moment dat daar gaten in komen, moet je actie ondernemen. Dan moet je de beste spelers die je tot de beschikking hebt, bij elkaar zetten. Dan vechten ze het samen uit."

De dopingschorsing van Onana loopt op donderdag 4 november af. "Maar op dit moment ben ik natuurlijk heel erg tevreden met de prestaties van Remko. Als hij dat doorzet, dan is hij op dit moment de nummer één", aldus Ten Hag.

Pasveer werd door Ten Hag ingelicht over de terugkeer van Onana. "Ik heb gezegd dat dat gezien de huidige situatie van de club heel begrijpelijk is, met het wegvallen van Maarten Stekelenburg", reageert de ervaren sluitpost. "We moeten het niveau in het keepen zo hoog mogelijk houden. Voor mij is het de taak om gewoon mijn werk te doen en dan is de keus aan de trainer."

Pasveer heeft daar geen moeite mee. "Ik heb daar verder ook geen mening over wat de trainer beslist. In voetbal is er concurrentie op iedere positie, dus ook bij mij."