Transfernieuws

De Graafschap strikt Jong Ajax-verdediger en presenteert Hillen

De Graafschap strikt Jong Ajax-verdediger en presenteert Hillen

22-06-2022 10:12

De Graafschap heeft de komst van Rio Hillen bekendgemaakt. De verdediger komt over van Jong Ajax en tekent een tweejarig contract. De 19-jarige Hillen liep uit zijn contract in Amsterdam en komt transfervrij over.

Dat maakt De Graafschap bekend via de officiële kanalen. De Nederlands-Braziliaanse speler was geen onbetwiste basisspeler bij Jong Ajax en gaat nu verder bij de nummer negen van de Keuken Kampioen Divisie. Hillen kwam het afgelopen seizoen zeventien keer in actie voor Jong Ajax. 

Technisch manager Peter Bijvelds denkt dat de komst van Hillen voor meer flexibiliteit zal zorgen. "Rio is een jonge speler uit de Ajax-omgeving die beschikt over goede voetballende kwaliteiten. Ondanks dat hij nog jong is, heeft hij al een zeer volwassen indruk gemaakt in Amsterdam. We zijn erg blij dat we Rio voor twee jaar hebben kunnen vastleggen en verwachten dat hij direct een versterking voor ons is. Rio geeft ons ook duidelijk meer mogelijkheden om te variëren."

Hillen speelde in de jeugdopleiding van AZ en Ajax en kwam uiteindelijk bij Jong Ajax terecht. De centrale verdediger werd ook opgeroepen voor de jeugdselecties van het Nederlands elftal en speelde vijf duels in het O19-elftal van Oranje.