Hiddink: 'Ik ken hem als een slimme man die niet bang is om beslissingen te nemen'

20 juni om 23:32
Laatste update: 20 juni om 23:33

Guus Hiddink kijkt vol enthousiasme naar de nieuwe rol van Ruud van Nistelrooy als hoofdtrainer van PSV. De voormalig succescoach is van mening dat hij er goed aan gedaan heeft om Fred Rutten toe te voegen aan de technische staf.

"Gewoon goed van Ruud om er nu in te stappen, je moet een keer beginnen", laat Hiddink optekenen door het Algemeen Dagblad. "De afgelopen jaren heeft hij een goede ondergrond gelegd. Vergis je niet: Ruud is al een jaar of negen bezig. Hij heeft het stapje voor stapje opgebouwd. Ik ken hem als een slimme man die niet bang is om beslissingen te nemen."

Hiddink, die tussen 2014 en 2015 Van Nistelrooy als assistent had bij Oranje, weet dat het ook een grote uitdaging zal worden voor de voormalig topspits. "Natuurlijk komt er veel op hem af, hij begint in een a-typisch seizoen, met tussendoor in november en december een WK in Qatar. Maar maak het ook weer niet te zwaar: je hoeft als voetbaltrainer ook weer niet de oorlog in Oekraïne op te lossen", stelt Hiddink.

De voormalig succescoach is van mening dat Rutten een belangrijke rol kan spelen in het proces van Van Nistelrooy. "Iemand als Fred Rutten is ook waardevol in zijn staf. Fred is nooit iemand van het ellebogenwerk geweest, die aast niet zelf op de baan van Ruud. Een loyale vent als assistent, prima."