Giggs stapt op als bondscoach van Wales: 'Onze volledige focus ligt nu op het WK'

20 juni om 23:24
Laatste update: 20 juni om 23:24

Ryan Giggs stapt op als bondscoach van Wales. De voormalig sterspeler van Manchester United bekleedde de functie al anderhalf jaar niet meer vanwege vermeende mishandeling van zijn ex-vriendin en haar zus. 

Dat betekent dat Giggs definitief niet met Wales naar het WK-voetbal in Qatar zal gaan. Interim-trainer Rob Page leidde Wales naar het eerste WK-ticket sinds 1958. Het is op dit moment nog onduidelijk of hij de rol van Giggs officieel over zal nemen. The Daily Mail meldde onlangs wel dat zijn contract aanvankelijk niet verlengd zou worden, het opstappen van het Manchester United-icoon kan de zaak echter doen veranderen. 

"Het was een eer en een voorrecht om mijn land te leiden, maar het is niet meer dan terecht dat de Wales FA, de technische staf en de spelers zich met zekerheid, duidelijkheid en zonder speculatie over de positie van hun bondscoach voorbereiden op het toernooi", doelt Giggs op de lopende rechtszaak tegen hem. De FA laat weten respect te hebben voor de keuze van Giggs. "Onze volledige focus ligt nu op het WK", klinkt het.