Transfernieuws

'AZ'er Hatzidiakos wil Alkmaar verlaten, maar slaat Grieks aanbod vooralsnog af'

'AZ'er Hatzidiakos wil Alkmaar verlaten, maar slaat Grieks aanbod vooralsnog af'

20-06-2022 17:17 Laatste update: 18:11

Pantelis Hatzidiakos wil deze zomer graag AZ verlaten voor een nieuw avontuur. De 25-jarige centrale verdediger wil graag naar het buitenland vertrekken, zo meldt ELF Voetbal.

Hatzidiakos speelt sinds 2015 in de hoofdmacht van AZ. Na zeven seizoenen wil hij graag een stap naar een andere competitie maken, al sluit hij een terugkeer naar Griekenland vooralsnog uit. Naar verluidt zou deze stap te vroeg komen voor de international van Griekenland. Naar verluidt toonde AEK Athene onlangs interesse, maar sloeg hij mede om deze reden dit aanbod af.

Hatzidiakos groeide op in Griekenland als zoon van een Griekse vader en Nederlandse moeder. Hij begon als talentvolle voetballer in de jeugdopleiding van Panathinaikos, maar kwam in 2011 naar Nederland om bij AZ te gaan voetballen. Dit seizoen speelde de 25-jarige centrale verdediger 28 competitiewedstrijden voor de Alkmaarders.

Het is op dit moment nog onduidelijk hoeveel geld AZ wil vangen voor zijn verdediger. Met een contract tot medio 2024 wordt de transferwaarde van Hatzidiakos op dit moment geschat op 2,5 à drie miljoen euro.