Nieuws

Van den Boomen beleeft Franse droom: 'Ik wil blijven met een goed contract'

Van den Boomen beleeft Franse droom: 'Ik wil blijven met een goed contract'

17-06-2022 08:04

Branco van den Boomen beleefde een topseizoen met Ligue 2-team Toulouse FC en mag zich volgend jaar met de club op het hoogste niveau melden. De Nederlander staat in de belangstelling van grote clubs, maar wil het liefste bij zijn huidige club blijven. 

Van den Boomen beleefde het afgelopen seizoen een jongensboek bij de Franse club. Na een wisselvallige periode in Nederland, waarin de middenvelder onder meer bij FC Eindhoven, De Graafschap en Willem II speelde, arriveerde de speler in 2020 bij Toulouse. Dit seizoen was de Nederlander de absolute ster van het team dat promotie naar de Ligue 1 afdwong. Van den Boomen werd met twaalf doelpunten en 21 assists verkozen tot Speler van het Jaar in de Ligue 2. 

De goede prestaties van de Nederlander zorgt ook voor interesse van andere clubs. "Ik wil blijven met een goed contract. We zijn in gesprek en het loopt nog een beetje stroef. Binnen nu en een maand moet duidelijk worden of het contractverlenging wordt. Het is afwachten", zegt Van den Boomen tegenover de NOS. De middenvelder kreeg vorig jaar een kind en dat helpt de voetballer minder druk op zichzelf te leggen. "Als ik nu thuis kom na een slechte training zie ik die kleine en denk ik: morgen weer een dag."