Superstunt van de Superboeren: De Jong keert terug bij De Graafschap

16 juni 2022 om 19:11
Laatste update: 17 juni 2022 om 00:01

Siem de Jong speelt het komend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De middenvelder van sc Heerenveen gaat aan de slag bij De Graafschap, zijn oude liefde.

De Jong doorliep samen met zijn broer Luuk de Jong de jeugdopleiding van De Graafschap. Laatstgenoemde maakte zijn debuut al in de hoofdmacht, maar Siem deed dit niet. Hij verkaste in 2005 naar Ajax, om vervolgens de shirts van Newcastle United, PSV, Sydney FC, FC Cincinnati en Heerenveen te dragen.

De Superboeren staken het niet onder stoelen of banken dat ze De Jong graag terug zagen keren. Dat is nu een feit: de middenvelder zet zijn handtekening onder een éénjarig contract. "Er zijn natuurlijk veel mooie verhalen te vertellen over deze terugkeer, mij gaat het er vooral om dat ik samen met deze jonge spelersgroep wil presteren", laat hij weten via de clubkanalen. "Hier hoop ik met mijn ervaring aan bij te dragen. Ik ken de club en de mensen natuurlijk goed, dit voelt erg vertrouwd. Ik heb er zin in!"

Technisch manager Peter Bijvelds is ook enthousiast. "Het getuigt van een enorme intrinsieke motivatie dat hij, uit alle opties die hij had, de keuze voor De Graafschap heeft gemaakt. Hij wordt medeverantwoordelijk voor de teamprestatie, want naast zijn individuele prestatie denk ik namelijk ook dat hij de teamprestatie nadrukkelijk kan verhogen."